Så arbetar vi med God och nära vård och omsorg

För att driva omställningen i Norrtälje kommun har projektet God och nära vård och omsorg startat. Målet med projektet är att tillsammans med berörda aktörer driva KSON omställningsarbete mot en god och nära vård och omsorg.

I utvecklingsarbetet kommer vi att:

Förbättra samverkan med regionen

Utvecklingen och förbättringen av den lokala samverkan med regionen utgår från den regionala huvudöverenskommelsen kring hälsa, vård och omsorg. Arbetet kommer att drivas i nära samarbete med KSON, berörd profession och funktion.

Öka kompetens som stödjer omställningen till god och nära vård

Olika former av kompetensutvecklingssatsningar genomförs utifrån identifierade behov och som på olika sätt stärker omställningen till en god och nära vård och omsorg.

Anpassa verksamheten till en god och nära vård och omsorg

Olika former av anpassningar av verksamheter genomförs utifrån identifierade behov och som på olika sätt stärker omställningen till en god och nära vård och omsorg. Det kan handla om till exempel anpassningar av lokaler och hjälpmedel.

Förbättra KSON:s arbete med samordnad individuell plan, SIP

Arbetet med att förbättra kommunens arbete med samordnad individuell plan, SIP kommer drivas av SIP-samordnaren. SIP-samordnaren har ett strategiskt uppdrag att kvalitetssäkra och driva utveckling av kommunens SIP-arbete i samverkan med de lokala regionala aktörerna/lokala överenskommelserna.

Läs mer om samordnad individuell plan (SIP)

Senast ändrad: 2024-09-19

Hjälpte den här informationen dig?